На 4 квітня всі мобільні оператори відновили постачання зв’язку у Херсоні та області за допомогою резервних каналів живлення. Про це розповів на брифінгу Юрій Щиголь, голова Держспецзв’язку. Пізніше голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що у Херсоні також відновили інтернет. 

За словами Щиголя, фахівці зв’язку та мобільні оператори працювали фактично під обстрілами. Зв’язок у Херсонській та частині Запорізької області був відсутній через обриви оптоволоконних магістральних ліній та відключення від електрики обладнання операторів. Так ворог вчергове спробував залишити українців без доступу до інформації.

Держспецзв’язку також має дані про те, що в Бердянську і Мелітополі російські військові намагаються перекомутовувати станції зв’язку на Крим. 

«Окупанти захоплюють станції комутації та подають інтернет з РФ, який повністю контролюється», – повідомляє Юрій Щиголь. 

Крім того, стало відомо про факти, коли місцеві провайдери співпрацюють із ворогом і переспрямовують трафік на підконтрольний Росії Крим. Держспецзв’язку попереджає, що це є порушенням міжнародного законодавства.