Sony пішла наперекір цензурі, відмовивши уряду Китаю прибрати Статую Свободи з нового фільму «Людина-павук: Додому шляху нема», пише Puck News.   

Китайські регулятори запитали, чи може японський гігант «видалити Статую Свободи з кінця фільму». Несподівано Sony відмовила у проханні через важливість Леді Свободи у фіналі картини. 

Після цього Китай поцікавився, чи можна «мінімізувати» пам’ятник. Зокрема вони зауважили: «чи не може Sony вирізати кілька патріотичних кадрів, коли Том Голланд стоїть на короні, або приглушити світло так, щоб обличчя Леді Свободи не було настільки попереду-і-у-центрі». 

Sony не прийняла умови цензорів, що було сильним кроком зважаючи на те, що вони, ймовірно, втратили величезний заробіток. Два попередні фільми у франшизі з Томом Голландом в ролі «Людини-павука» зібрали $116 і $200 мільйонів у китайському прокаті. 

Водночас це не вперше, коли Sony відмовляє китайським цензорам. У 2019 їхній фільм «Одного разу в Голлівуді» не вийшов у Китаї через суперечливу роль Брюса Лі.  

Такі дії студії відбуваються на тлі того, що Голлівуд стикається з критикою за фальсифікацію своїх фільмів. У січні Китай замінив культову кінцівку «Бійцівського клубу» на таку, в якій уряд перемагає.