Два штучних жіночих тулуба, які назвали «Хельга» і «Зохар», відправлять до Місяця. За задумом NASA вони поподорожують довкола супутника Землі та вперше виміряють радіаційні ризики для жіночих тіл – до того, як туди полетять екіпажі. 

Пара манекенів створена за зразком тіла дорослої жінки. Вони полетять у межах місії «Артеміда 1», яка передбачає, що капсула Оріон без екіпажу дістанеться Місяця і назад. Для досліджень один з манекенів одягнуть у нещодавно розроблений жилет для захисту від радіації. 

«Хельга» і «Зохар» не будуть самі – до них приєднається ще один манекен, який буде збирати дані про прискорення і вібрації під час польоту. Запуск «Артеміди 1» планується у кінці цього року. 

За програмою, місія «Артеміда» має повернути людей на Місяць вперше за 50 років. Проте цього разу NASA збирається вперше висадити жінку на поверхню супутника. Вважається, що жінки мають вищий ризик постраждати від космічної радіації –  тому вони мають інші граничні рівні опромінення, ніж чоловіки. Дослідження показали, що жінки мають вищу ймовірність розвитку раку, а також, що космічна радіація може впливати на жіноче репродуктивне здоров’я.