“Weird Al” Yankovic («Дивний Ел» Янковик) — комедійний співак, що прославився завдяки блискучим пародіям на всесвітньо відомі хіти. На жаль, в нашій країні його майже не знають, але на Заході свого часу він мав дуже велику популярність — пік його кар’єри припадає на кінець 80-х — початок 90-х, але “Weird Al” Yankovic і досі відмовляється “виходити на пенсію” та час від часу записує нові твори.

Можливо, вам доводилося бачити такі кліпи як Amish Paradise (пародія на Coolio “Gangsta’s Paradise”), Smells Like Nirvana (Nirvana “Smells Like Teen Spirit”), Like A Surgeon (Madonna “Like A Virgin”) або Fat (Michael Jackson “Bad”) і ви не знали, що це за дивний співак, який так вдало копіює відомих виконавців — то це саме він, “Weird Al” Yankovic. За свою довгу кар’єру він насправді записав майже півтора десятка студійних альбомів (шість стали “платиновими”) і більше ніж півсотні музичних відеокліпів – за які отримав цілих п’ять нагород Grammy.

Такий вклад у світову музику заслуговує на пошану, тому не дивно, що співак нарешті отримає власний байопік Weird: The Al Yankovic Story, головну роль в якому виконає Деніел “Гаррі Поттер” Редкліф. Також у ролі Мадонни зніметься Еван Рейчел Вуд (Evan Rachel Wood) — актриса, відома за роллю Долорес у серіалі Westworld.

Weird: The Al Yankovic Story має вийти цієї осені на стрімінговій платформі Roku, і компанія вже оприлюднила перший тизер-трейлер.