Автомобіль з дуже довгою назвою насправді являє собою традиційний компактний хетчбек С-класу. Він «традиційний», проте геть не «звичайний». Адже мова йде про заряджений гарячий хетчбек Hyundai i30 N з надпотужним 2-літровим двигуном. Та ще й презентований в обмеженій версії Drive-N Limited Edition, яка нещодавно з’явилася на світ.

Версія і справді «лімітована»: таких автомобілів мають виготовити лише 800 штук: 545 – для Європи загалом, 75 – для Сполученого Королівства, 180 – для Австралії. Оригінальність кожного автомобіля посвідчує фірмова табличка з порядковим номером в салоні та примітні деталі, що вирізняють хот-хетч ззовні: 19-дюймові колісні диски, накладки і наліпки по кузову, ще й навіть особливий колір – Serenity White Pearl (хоча також буде пропонуватись і чорний колір).

Загалом, як стверджують розробники Hyundai, створення лімітованої версії моделі i30 N Drive-N Limited Edition проходило під гаслом «як би N-тузіасти покращували свій автомобіль». Звідси й походить різноманітний декор – накладки та наліпки, такі колісні диски.

Проте не обійшлось й без технічних напрацювань. Наприклад, 2-літровий двигун T-GDi пропонує 280 к.с. потужності та 392 Нм крутного моменту. А у якості бонусу передбачена кнопка NGS (N Grin Shift) на кермі, що може додавати +10 «конячок» протягом 20 секунд.

Та й загалом салон оформлено у правильному стилі: спортивні сидіння, численні N-лого, металеві накладки на педалях. Плюс класичне чорно-червоне оздоблення – на кріслах, кермі, та навіть важелі 8-ступеневого «автомату»-роботу з подвійним зчепленням.

Чи виглядає це «хот-хетч» Hyundai i30 N Drive-N Limited Edition автомобілем з іншого життя? Зараз – так. Проте хочеться сподіватись, що скоро в Україні запанує мир і ми будемо обирати такі автомобілі не тільки в новинах, а й в автосалонах.