Як повідомляє Sky News, Велика Британія надасть Збройним силам України вантажні безпілотники Malloy Aeronautics T150, які здатні доставляти військове обладнання, амуніцію та боєприпаси на передову, або навіть за лінію фронту.

Malloy Aeronautics T150 – це середній вантажний квадрокоптер з вісьмома попарно розташованими підйомними гвинтами, здатний переміщувати до 68 кг вантажу (ті самі 150 фунтів, що вказані в назві) на відстань до 70 км з крейсерською швидкістю 48 км/год. T150 розроблений спеціально для переміщення військових вантажів та пройшов випробування в екстремальних умовах пустелі, за полярним колом та над морем.

Malloy Aeronautics T150 – БПЛА для доставки термінових вантажів на або за лінію фронту

Malloy Aeronautics T150 були випробувані Королівською морською піхотою Великої Британії. Торпеда, яку ви бачите на фото – це підводний автономний апарат (AUV) від Hydroid Inc.

Сам БПЛА перевозиться у кейсі середнього розміру, який може переміщувати одна людина. Для керування польотом використовується ноутбук, крім того, є можливість задавати маршрутні точки для автономної доставки.

Malloy Aeronautics T150 – БПЛА для доставки термінових вантажів на або за лінію фронту

У лінійці Malloy Aeronautics є також легкі вантажні дрони T80, здатні переміщувати 30 кг на 55 км, та важкі T400 – 180 кг на 70 км. Про поставку цих моделей до України поки що нічого невідомо.