У відповідь на нове російське вторгнення в Україну, кілька голлівудських студій заявили про негайне припинення випуску нових фільмів у Росії. Серед тих, хто відмовився від російського ринку – Paramount, Disney, Warner Bros., та Sony. Також із країни агресора пішли Netflix, Spotify і схожі сервіси. 

У відповідь на це російська Асоціація власників кінотеатрів випустила звернення, де розповіла про колапс усієї кіноіндустрії в країні, який може трапитись незабаром. Проте вже у середині квітня дописи у популярних в Росії VK та Телеграмі засвідчили – деякі кінотеатри збираються відновити показ голлівудських фільмів. В тому числі тих, які не повинні бути доступні. 

Всього за кілька днів покази у російських містах були в розпалі. 21 квітня у центрі сучасного мистецтва WIP у Москві відбулася спеціальна подія, присвячена новому фільму про Бетмена. Квитки коштували близько 500 рублів, а організатори оформили показ як художній перформанс із коментарем щодо виходу Голлівуду з російського ринку.

Джерело фільму, звісно, ​​було неофіційним. Піратську копію разом із російським дубляжем завантажили із неназваного торрент-сайту. За допомогою того ж або подібного джерела відбулись додаткові кінопокази на кількох інших майданчиках. 

З огляду на те, що кінопіратство є незаконним в Росії, деякі кінотеатри намагаються використовувати різні прикриття для своїх показів. Так, кінотеатр Гринвіч у Єкатеринбурзі стверджує, що реклама «Бетмена» була опублікована організаторами події, які начебто орендують їх зали. 

«Незаконний публічний показ піратських, точніше, викрадених, копій фільмів у кінотеатрах виводить російський кінобізнес з легальної арени і повертає нас у темні дні нелегального бізнесу 1990-х. … Ми засуджуємо практику незаконного показу фільмів у російських кінотеатрах і закликаємо всю професійну кіноспільноту не допустити такої практики», – говорить російська Асоціація власників кінотеатрів. 

Однак масове піратство, як і агресія самої країни, стає звичним явищем у Росії та, нажаль, малоймовірно, що західні компанії можуть щось із цим вдіяти.