Західно-Японська залізнична компанія, також відома як JR West, представила гігантського гуманоїдного робота. Йому можна доручити роботу, ризиковану для людей. Робот має тулуб, схожий на людський, та дві руки для виконання різноманітних завдань. Наприклад, він може очистити лінії електропередач спеціально розробленою щіткою з багатьма кутами. 

Робот також виконує завдання по технічному обслуговуванню за допомогою рук-затискачів, сумісних з іншими інструментами. Дві цифрові камери, встановлені на тулубі, слугують очами для оператора, який керує роботом через VR-гарнітуру. 

За допомогою відстеження рухів оператор контролює переміщення камер на роботі. Тим часом пара маніпуляторів допомагає йому контролювати руки робота. Якщо на механічні руки діє зовнішня сила – вона передається до пілота, який може відповідно відреагувати. Гідравлічний кран, що підіймає тулуб робота, дозволяє йому виконувати важкі роботи. 

Попри те, що розробка вже функціональна, вона є прототипом. Перший такий робот надійде до повноцінного використання у 2024 році. Ймовірно, ми побачимо результати його роботи у ризикових професіях – таких, як праця з лініями електропередач або на великій висоті. Тут роботи замінять людей і дозволять їм не піддавати життя небезпеці.