Функція вимірювання температури тіла має з’явитися в наступному поколінні розумних годинників Apple Watch Series 8. Що цікаво, відомий аналітик Мін-Чі Куо заявив, що ми могли побачити її ще у Series 7, однак на заваді стали деякі софтові проблеми, які потрібно розв’язати Apple.

У своєму твіті Куо написав: “Apple скасувала впровадження функції вимірювання температури тіла в Apple Watch 7, оскільки алгоритм не пройшов кваліфікацію перед етапом EVT минулого року”. EVT (Engineering Validation Testing) – це один з етапів інженерного тестування, на якому випробовуються апаратні функції, перш ніж проєкт наблизиться до виробництва.

Разом з тим аналітик висловив сподівання, що Apple все ж таки зможе подолати проблеми, пов’язані з роботою функції, а її алгоритми будуть відповідати високим вимогам Apple до масового виробництва.

Куо відзначає, що робота функції є складнішою, ніж може здатися одразу. «Головний виклик у впровадженні точного вимірювання температури тіла полягає в тому, що температура шкіри швидко змінюється залежно від зовнішніх факторів», – пише аналітик.

Також Куо зазначає, що Apple не єдина, хто бореться з проблемою, оскільки «Samsung також стикається з цією проблемою». Куо вважає, що в Galaxy Watch 5, який буде випущено наприкінці 2022 року, можливо, не буде цієї функції «через обмеження алгоритму».