Wikimedia Foundation – організація, що стоїть за Вікіпедією – більше не прийматиме благодійних внесків у криптовалюті. Про це вперше повідомили 1 травня на Web3 Is Going Just Great. 

Пізніше фонд Wikimedia оголосив, що «вирішив припинити прямий прийом криптовалют як засобу пожертвувань». Також організація закриває свій акаунт Bitpay, щоб не отримувати внески у крипті надалі. 

Рішення ухвалили після довгої дискусії. «За» проголосували 234 учасники спільноти з 400. На користь відмови від криптовалют вплинули неекологічність майнінгу, ризик шахрайства, а також дуже низька частка внесків у криптовалюті у порівнянні з іншими. У 2021 році WMF отримала криптовалютних внесків на суму $130 100, що склало 0,8% від усіх пожертвувань. 

Перший заклик відмовитись від криптовалюти пролунав від Моллі Уайт, багаторічної редакторки Wikipedia та творця Web3 Is Going Just Great. Зараз вона схвалила рішення, яке прийняла спільнота: 

«Я дійсно щаслива, що Wikimedia Foundation виконала запит своєї спільноти, і я пишаюсь моєю спільнотою за прийняте, я вважаю, етичне рішення після тривалого обговорення. До криптовалюти є надто багато питань, щоб будь-який потенційний внесок був вартий допомоги з її легітимізацією»

Wikimedia приймала пожертвування у криптовалюті з 2014 року. У заяві організація зазначила, що продовжить стежити за цим питанням і залишиться чуйною до потреб волонтерів і донорів.