Дохід Apple зріс на 9% за другий фінансовий квартал 2022 року, який закінчився 26 березня, однак інвестори компанії занепокоєні. Макроекономічне середовище погіршується, що впливає на попит на техніку. Акції Apple впали на 4% після того, як у компанії заявили про проблеми з постачанням, пов’язані з Covid-19. Це може вдарити по продажах на суму від $4 до $8 мільярдів, повідомляє CNBC

Технологічний гігант також попередив, що обмеження, пов’язані з ковідом, підривають попит у Китаї. Генеральний директор Apple Тім Кук додав, що компанія «не застрахована» від проблем із ланцюгом постачання.

Основні показники Apple за другий квартал зросли – прибуток на акцію склав $1,52 проти $1,43, дохід виріс до $97,28 мільярда проти $93,89 мільярда, а валовий прибуток – 43,7% проти 43,1%. Прогноз на поточний квартал компанія не зробила. 

Крім того, Apple залишається публічною компанією, яка витрачає великі суми на придбання власних акцій. Цього разу рада директорів дозволила зворотний викуп на $90 мільярдів. 

Протягом кварталу зросли продажі майже усіх продуктів Apple. Продаж смартфонів збільшився на 5% – це говорить на користь того, що лінійка iPhone 13 користується популярністю. Також у компанії відзначили, що цього разу зросла кількість покупців, які раніше мали смартфон на Android і вперше перейшли на моделі від Apple. 

Популярність комп’ютерів Mac також стрімко зростає після того, як Apple перевела лінійку на власні процесори M1 замість Intel. Продажі зросли майже на 15% у порівнянні з минулим роком. 

Лише у випадку з Apple iPad продажі знизились на 2,1%. Тім Кук пояснив це тим, що бізнес iPad мав «дуже значні обмеження пропозиції» протягом кварталу. 

Загалом фінансові результати компанії перевершили очікування. Найбільше продажі зросли в обох Америках – на 20%. Також зростали продажі на Тайвані та у Китаї, рахуючи його з Гонконгом.