В сучасному світі, коли навіть важіль АКПШ виглядає застарілим на фоні електромобілів, побачити нову модель з механічною коробкою – справжнє диво. Проте минулі дні подарували нам одразу два таких автомобілі, та ще й які: культові спорт-кари, що мають історичне підґрунтя з минулого та з нього впевнено дивляться у майбутнє.

Перш за все, мова йде про автомобіль Porsche 911 Sport Classic. Це нова модель, що уособлює зв’язок з історичним минулим лінійки Porsche 911. А саме – з культовим спортивним автомобілем Porsche 911 Carrera RS 2.7 1970-х років.

Наприклад, це читається у особливій формі капоту «гусячий хвіст» (нагадаємо, що тут двигун встановлено позаду) та колісних дисках зі сріблястими спицями.

Також автомобіль вирізняється особливим салоном: оздоблення кремового кольору нагадує про вініл 1960-1970-х років. Плюс цю картину відмінно доповнює тканина у клітинку, яка вкриває центральну частину сидінь. А ще варто звернути увагу деталі – такі, як оформлення тахометру (привіт, Porsche 356), що традиційно встановлено по центру панелі приладів. Крім того, радимо не пропустити важіль «механіки», що тісно «нарізаний» на сім передач.

Свого часу, модель Porsche 911 Carrera RS 2.7 була одним з флагманів лінійки Porsche 911 – тож не дивно, що спеціальна версія Porsche 911 Sport Classic також отримала найкращу техніку, яка зараз є у «німців». Наприклад, 6-цилиндровий опозитний турбодвигун потужністю 550 к.с., що працює у поєднанні з 7-ступеневою механічною коробкою перемикання швидкостей та заднім приводом: все по класиці! Крім того, модель Porsche 911 Sport Classic оснащено спортивним вихлопом, системою поворотних задніх коліс, керамічними гальмами.

Дуже круто, що у випадку Toyota Supra теж не обійшлося лише встановленням МКПШ – замість цього автомобіль отримав комплексні доопрацювання для справжніх фанатів драйву! Перш за все, спорт-кар з МКПШ виявився помітно легшим (-21,8 кг) за аналогічну «автоматичну» версію – серед іншого, цьому сприяли особливі 19-дюймові колісні, розроблені спеціально під «механічну» версію. Навіть більше: для Toyota Supra додаткового пропонується пакет Lightweight, що дозволяє полегшити автомобіль ще на 16,5 кг завдяки відмові від електроприводів сидінь та аудіосистеми.

Важливі зміни відбулись і в конструкції спорт-кару. Механічна трансмісія iMT6 має систему, що під час перемикання передач автоматично налаштовує оберти двигуна у найбільш підходящому діапазоні. Також змінилась головна пара – відтепер 3,46:1 проти 3,15:1 для версії з автоматичною коробкою. Та навіть більше: довелось змінити панелі на центральному тунелі, аби водію було зручно сидіти і перемикати швидкості.

Варто зазначити, що заразом автомобіль Toyota Supra (всі версії – і МКПШ, і АКПШ) отримав й інші напрацювання: нові амортизатори та втулки стабілізаторів, розширений перелік режимів руху, покращені гальма. То ж еволюцію не спинити!