Китай планує побудувати систему, яка буде відстежувати астероїди й захищати від них Землю. Технічний експеримент із системою збираються провести не раніше 2025 року – тоді загрозливий астероїд пильно відстежать і атакують, щоб змінити його орбіту. Про це у неділю розповів Ву Яньхуа, заступник голови Китайського національного космічного управління (CNSA). 

На думку експертів, китайська система захисту може стати важливим внеском у подолання загрози від астероїдів та ще одним практичним рішенням, яке Китай пропонує для спільного майбутнього людства. 

Наземну та космічну систему моніторингу і попередження астероїдів використають, щоб описати та проаналізувати астероїди, які загрожують діяльності людства у космосі. Згодом розроблять технології та інженерні засоби для захисту від загроз. 

За словами Ву Яньхуа, зараз CNSA розробляє програмне забезпечення для симуляції можливого впливу навколоземних астероїдів та відпрацьовує процес захисту, щоб подолати спільну загрозу. США та Росія також будують власні системи моніторингу астероїдів – і китайська система може стати важливим доповненням до них.