Binance – світовий провайдер криптовалютної та блокчейн-інфраструктури – сьогодні запустив крипто-картку біженця для всіх поточних і нових користувачів з України, які були вимушені виїхати через війну з Росією. 

Картку Binance створили у партнерстві з Contis. Вона дозволить переміщеним українцям здійснювати або отримувати криптовалютні платежі, а також купувати у роздрібних торговельних точках Європейської економічної зони, які приймають карткові платежі. 

«У складні для України часи очевидно, що криптовалюти є корисними, оскільки вони пропонують швидкий, дешевий та безпечний спосіб переказу коштів, щоб допомогти людям із їхніми невідкладними фінансовими потребами», – говорить Хелен Хай, голова благодійної організації Binance.

За словами Кирила Хом’якова, генерального менеджера Binance в Україні, крипто-картка біженця дозволить людям отримувати допомогу від Binance та інших благодійних організацій і, за необхідності, приймати криптовалюту з будь-яких інших гаманців. 

У межах програми Binance Charity співпрацює з різними неприбутковими організаціями, в тому числі з Ротарі та Паляниця, щоб надавати грошову допомогу у криптовалюті через крипто-картку біженця. Це дозволить родичам або знайомим перераховувати криптовалюту на нові картки та гаманці Binance для підтримки людей, які виїхали з України.

Біженці, які пройшли перевірку місцевими некомерційними організаціями та подали заявку на отримання крипто-карток, будуть отримувати 75 BUSD (еквівалентних $75) на місяць протягом трьох місяців. Така сума рекомендована Агентством ООН у справах біженців. Криптовалюта BUSD буде автоматично конвертована у місцеву валюту під час оплати карткою. 

Відкриття та використання картки безкоштовне. Щоб отримати її, біженці мають використати існуючий акаунт, зареєстрований в Україні, або зареєструвати новий обліковий запис Binance, використавши українську домашню адресу. Усі користувачі мають пройти перевірку KYC, яку зазвичай використовують банки та інші фінансові інституції.