Кожен, хто зробить пожертву на адресу фонду Drones for Ukraine на суму більше ніж $1000, отримає в подарунок унікальний брелок, зроблений з обшивки російського винищувача-бомбардувальника Су-34, збитого під Києвом в березні 2022 р. Про таку акцію сповістив на Facebook волонтер Юрій Висовень.

При цьому Юрій просить поширити цю інформацію в першу чергу серед англомовної аудиторії, яка може зацікавитися таким сувеніром, обіцяючи, що після перемоги українці отримають вдосталь таких сувенірів, тому що ЗСУ щодня поставляє нові збиті літаки рашистів.

Фонд Drones for Ukraine займається постачанням дронів, у першу чергу розвідувальних, підрозділам ЗСУ. Так що дуже символічно та іронічно, що збитий російський літак допомагає озброїти українських військових.

Су-34 на брелоки – бажаючі можуть отримати клаптик збитого під Києвом російського літака

Брелоки, фото яких виставив волонтер, зроблені з обшивки збитого під Бородянкою Су-34 з бортовим номером RF81251 «Червоний 31». Але, можливо, на подарунки благодійникам підуть шматки й інших російських літаків.

Су-34 на брелоки – бажаючі можуть отримати клаптик збитого під Києвом російського літака

Практика робити брелоки зі списаних літаків існує давно. Є навіть спеціалізований сайт Aviationtag, де за досить помірну ціну можна придбати брелок зроблений з обшивки Airbus A319, Boeing 777, Beechcraft 18, чи навіть вкрай рідкісного Aero Spacelines Super Guppy. Але клаптика збитого в Україні Су-34 там точно нема. Це дійсно унікальний сувенір.