E Ink анонсувала кольоровий електронний папір нового покоління Gallery 3. Він має кілька проривних оновлень, які наближають появу кольорових екранів E Ink у смартфонах або планшетах. 

Наразі існує кілька версій планшетів з кольоровим електронним папером на основі іншої технології E Ink – Kaleido. До них належать досить непоганий PocketBook Color та Boox Nova3 Color, що трохи йому поступається. 

Kaleido була першою спробою створити кольоровий екран E Ink для масових гаджетів. У його основі був традиційний чорно-білий екран, на який накладали кольоровий фільтр з червоним, зеленим і синім пігментами. 

Хоча це дозволяло переглядати кольорові обкладинки або комікси, звичайні чорно-білі сторінки виглядали мутнішими й зеленувато-сірими внаслідок використання фільтру. Кольори (всього 4096) можна було побачити тільки за ввімкненої підсвітки або під прямим сонячним світлом. Роздільна здатність також була низькою – від 100 до 150 dpi. 

У Gallery 3 виробник усунув найбільші недоліки Kaleido. Новинка може показувати 50 000 кольорів з роздільною здатністю 300 dpi. Підсвітка для цього не потрібна, хоча за даними прес-релізу Gallery 3 матиме фронтальну світлодіодну підсвітку, яка зменшить випромінювання синього світла. 

 

Попередні версії Gallery вже мали подібну кількість кольорів за подібної роздільної здатності. Однак вони не були придатні для споживчих девайсів через повільну роботу – щоб «перегорнути» повнокольорову сторінку, попередниця Gallery 3 потребувала 10 секунд. Натомість Gallery 3 робить це за 1,5 секунди у режимі, коли якість переважає над швидкістю – і за 350 мілісекунд, коли швидкість є важливішою. 

E Ink поки не може конкурувати з дисплеями, які оновлюються по 60 разів на секунду або навіть швидше. Однак виробник продемонстрував величезний стрибок у технологіях, який дозволить продуктам E Ink змагатися з технологіями OLED та LCD, наприклад в носимих пристроях. 

Зважаючи на те, наскільки E Ink приємніша для очей, довше працює від батареї та краще відображає вміст під яскравим сонячним світлом, вона могла б стати ідеальною для планшетів – якщо сторінки зможуть оновлюватися досить швидко. Також виробник демонструє, як екран з технологією E Ink можна скручувати, як сувій, або згинати, гортаючи наче справжню книжку. 

Поки невідомо, чи є виробники, готові використати нову Gallery 3 для телефонів або планшетів. Однак компанії Boox та PocketBook готові експериментувати з новинкою та дізнатись, що можна робити з нею, окрім як читати книжку. Цілком можливо, що анонси від цих компаній або інших виробників планшетів з технологією E Ink із Китаю з’являться до кінця цього року.