Тайвань розробляє ракети, які можуть атакувати ворожі авіабази та збивати крилаті ракети, а також безпілотники, які можуть поцілити у локації, звідки ведуть вогонь. Про це стало відомо зі звіту Національного інституту науки та технологій, який підпорядковується військовим. 

Ракета для ураження наземних цілей Hsiung Sheng, за словами експертів, має дальність до 1000 км та йде у двох версіях: одна з фугасною боєголовкою для атак по бункерах і укріплених командних центрах, та інша з «розсіюваними» боєприпасами для знищення аеродромів. 

Таким чином, ракета може досягти більшості китайських баз під командуванням Східного театру Народно-визвольної армії. Один з експертів вважає, що це може допомогти національній армії відстрочити або паралізувати вторгнення комуністичних сил до Тайваню, ускладнюючи для них проведення швидкої війни. 

Удосконалена ракета класу «земля-повітря» Sky Bow III призначена для знищення балістичних і крилатих ракет, а також винищувачів. Також близько 64% додаткових військових витрат використають на протикорабельну зброю – таку, як ракетні системи наземного базування. 

Щодо власного виробництва дронів відомо небагато. Минулого місяця Міністерство оборони повідомило, що перша партія створених у США безпілотників MQ-9 Reaper, які можуть бути озброєні ракетами і працювати на великій відстані, надійде на озброєння Тайваню до 2025 року. Раніше Міністерство оборони оголошувало про плани розпочати виробництво «штурмових безпілотників» та випускати по 48 таких апаратів на рік.   

Нагадаємо, минулого року Тайвань схвалив додатковий бюджет у $8.2 мільярди на додаткові військові витрати на наступні 5 років. Таке рішення прийняли через загострення стосунків з Китаєм, який вважає Тайвань частиною своїх територій. Китайські військові літаки регулярно порушували повітряний простір Тайваню. 

Тайвань планує подвоїти свою річну потужність виробництва ракет до майже 500, посилюючи свій бойовий потенціал. Плани держави передували вторгненню Росії в Україну, однак війна викликала розмови про уроки, які Тайвань може використати для протистояння китайській атаці. В тому числі розглянути приклад, як Україна протистоїть чисельно вищій силі. 

Попри те, що Тайвань отримує військову допомогу від США, його власна ракетна програма допоможе гарантувати, що острів не буде покладатись цілком на іноземні поставки. Президентка Тайваню Цай Інвень поставила модернізацію оборони на перше місце.