Warner Bros. Discovery, якому зараз належить CNN, раптово закривають $100-мільйонну ініціативу з онлайн-стрімінгу CNN Plus. Таке рішення приголомшило співробітників сервісу, який запустився лише три тижні тому.

Після місяців планування, найму співробітників та широкої промокампанії, CNN Plus отримала скромну кількість підписок та зустрілась із невизначеністю в довгостроковій перспективі. Однак інсайдери та аналітики вважають її провал результатом прорахунків нового власника, а не сумнівної життєздатності.

Сервіс задумали та розробили за попереднього власника CNN, WarnerMedia. Однак запуск відбувся всього за кілька днів до того, як компанія остаточно перейшла до Discovery Inc. Зараз за об’єднану компанію Warner Bros. Discovery відповідають керівники Discovery. Саме вони у кінці місяця прийняли рішення закрити CNN Plus.

CNN Plus – гігант кабельних новин, який зробив ставку на цифровий стримінг. Це призвело до зниження кількості підписок на кабельне телебачення. Сервіс намагався привабити підписників ексклюзивними програмами, пропонував документальні фільми та серіали. 

Через обмеження у контрактах з кабельними дистриб’юторами, CNN Plus не зміг надати глядачам потоковий доступ до популярних телевізійних випусків новин CNN. У перший місяць він мав проблеми з тим, щоб переконати достатньо людей підписатись на сервіс за $5,99 на місяць.  

Для запуску CNN Plus компанія найняла близько 700 фахівців. Зараз 350 людей можуть постраждати від звільнення. Попри це, компанія очікує, що більшість зі співробітників знайдуть нові посади в компанії або інших підрозділах Discovery, як-от HBO Max.