Росіяни збираються підняти затонулий крейсер «Москва», на борту якого може бути ядерна зброя

У акваторії Чорного моря, приблизно у 75 км на південний захід від мису Тарханкут (координати 44°56′ N 31°44′ E), де ймовірно знаходиться місце затоплення знищеного ракетного крейсера «Москва», спостерігається підвищена активність рятувальних та водолазних кораблів Чорноморського флоту РФ. Можна припустити, що росіяни планують підйом крейсера, а також шукають деяку зброю, що опинилася на глибині 50-60 м. Йдеться про ядерні боєголовки протикорабельних ракет П-1000 «Вулкан». Про це пише видання Defense Express.

Припущення про те, що деякі з протикорабельних ракет П-1000 «Вулкан» на борту крейсера «Москва» можуть мати ядерні боєголовки, було зроблено ще у той час, коли доля корабля була невідома. Річ у тому, що П-1000 «Вулкан» може штатно оснащуватися або фугасно-кумулятивною боєголовкою масою 500 кг, або ядерною потужністю у 350 кт. Наразі невідомо, були на борту ракети з такими боєголовками, чи ні, а у заяви Росії з цього приводу, ясна річ, ніхто вірити не буде. І хоча американська розвідка не вірить у таку ймовірність, ми, знаючи росіян, не були б так впевнені.

У будь-якому разі, росіяни ведуть пошук втраченої таємної документації, тіл загиблих членів екіпажу крейсера та обстежують боєкомплект ракетного комплексу П-1000 «Вулкан». Крім того, начебто з’явилась інформація, що окупанти хочуть підняти затоплений крейсер за допомогою… вкрадених у 2014 році українських бурових вишок товариства «Чорноморнафтогаз» – «Петро Годованець» та «Україна», більш відомих як «вишки Бойка».

Що ж, хай щастить їм у цій справі. Навіть у разі підйому малоймовірно, що крейсер «Москва» буде придатний до ремонту. А якщо його все ж таки наважаться ремонтувати, цей корабель стане другим «Кузею» (авіаносний крейсер «Адмірал флоту Радянського Союзу Кузнецов»), який ось вже 30 років тягне гроші з російського бюджету та топить літаки рашистів.

Більше коментарів!