Криптовалютна біржа Binance вводить жорсткіші перевірки для користувачів з Росії після останньої хвилі санкцій Євросоюзу. Про це Binance повідомили сьогодні у блозі. 

Зокрема, біржа обмежить послуги для «російських громадян, або фізичних осіб, які проживають в Росії, або юридичних осіб, створених у Росії» з криптовалютними активами, що перевищують €10 000. Користувачі, які відповідають цьому опису, мають пройти повну перевірку адреси. Таке рішення Binance прийняла згідно з п’ятим пакетом обмежень для Росії від Європейського союзу. 

Заступник міністра цифрової трансформації України Олександр Борняков привітав зміни на своїй сторінці у Twitter. 

Користувачі, які тепер мають проходити перевірку згідно з новими обмеженнями, потрапляють у режим «тільки зняття». Це означає, що депозити або торгівля будуть для них недоступні.  

Обмеження також поширюється на всі спотові, ф’ючерсні, депозитні гаманці та на депозити. Крім того, обмежуються всі депозити на суму понад €10 000 на рахунки вищезазначених громадян.

Зміни не вплинуть на росіян, які проживають за межами країни та можуть підтвердити свою адресу, а також тих, хто перебуває в Росії, але має менш як €10 000. Крім того, громадяни Росії, люди та організації у цій країні, чиї активи перевищують поріг та які мають відкриті ф’ючерсні та деривативні позиції, матимуть 90 днів для їх закриття. Нові позиції вони відкривати не зможуть.