Нове поповнення в сегменті електромобілів від славнозвісної «зірки»: нещодавно дебютував найбільший електричний кросовер Mercedes EQS SUV. Неважко здогадатися з назви, що нова модель являє собою крос-версію вже відомого седану Mercedes EQS. Проте мова не йде про цілковиту копію дизайну – краще скажемо, що новинка «наслідує характерний стиль». Та побудована на спільній платформі МЕА, створеній під електромобілі. А ще має схожі велетенські розміри: довжина 5 125 мм, ширина – 1 959 мм, висота – 1 718 мм, колісна база – 3 210 мм.

Для електромобіля заявлено три версії, що відрізняються типом приводу та потужністю: задній або повний привод, від 380 до 544 «коней». А ось акумулятор однаковісінький на всі три модифікації – близько 108 кВт⋅год. Цього достатньо для забезпечення дистанції пробігу до 660 км за циклом WLTP.

Серед цікавих особливостей електромобіля варто відзначити функцію поворотних задніх коліс та матричні світлодіодні фари навіть у базовій комплектації. Крім того, електричний кросовер Mercedes-Benz EQS SUV також може запропонувати виконання AMG Line, що вирізняється власним дизайном бамперів та колісних дисків з максимальним розміром до 22 дюймів.

Нарешті, у випадку електромобіля Mercedes EQS SUV особливо відзначимо салон. Передня частина привертає увагу завдяки поєднанню фірмової системи керування MBUX та трьох дисплеїв (опція) – один має діагональ 17,7 дюйма плюс пара по 12,3 дюйма. Своєю чергою, задня частина стане справжньою знахідкою для великої сім’ї, адже електромобіль отримав 7-місний салон: середній ряд пропонує три окремі секції з можливістю регулювання позиції, а позаду нього встановлено ще два додаткових сидіння.

Таким чином, новий електромобіль Mercedes-Benz EQS SUV займає статус флагмана та вигідно доповнює лінійку вже відомих моделей EQA, EQB, EQC – за розмірами та форматом салону нагадує позиціювання GLS, правда? Проте це ще не все, адже скоро має надійти ще одна модель – Mercedes-Benz EQE SUV. То ж чекаємо на поповнення електричної сім’ї!