Audi представила концепт Urbansphere EV — електрокар майбутнього

Розвиток електрокарів йде далі, ніж просто заміна традиційних паливних двигунів на електротягу. Все більше концептів підводять до того, що автівки будуть самостійно відвозити пасажирів до потрібного місця, поки всі в салоні будуть відпочивати, розважатися та/або працювати. І все це має бути з максимальним комфортом.

Новий концепт-кар Audi Urbansphere EV дотримується саме такої парадигми.

Для початку, це великий позашляховик майже 5 з половиною метрів в довжину (18,07 ft), 2 метри завширшки (6,59 ft) та 1,78 метра заввишки (5,84 ft), а колісна база складає 3,4 метра (11,15 ft). Тобто це майже Hummer EV. І як велика автівка, концепт отримав відповідні не менш вражаючі 24-дюймові колеса.

Концепт має дуже футуристичний дизайн. Спереду та ззаду автівки є великі зони підсвітки з різними кольорами, які можуть підлаштовуватися під відповідні ситуації. Замість бокових дзеркал камери. А щоб додати «розкоші» автівка отримала дверцята в стилі Rolls Royce, великі вікна та скляний дах.

В салоні знайшлося місце для чотирьох роздільних сидінь. При чому задні можуть розкладатися та мають висувні підніжки. А для зручності посадки та висадки пасажира вони можуть трохи обертатися у напрямку дверцят.

Також салон передбачає багато прозорих дисплеїв, а у спинках передніх сидінь додатково вмонтовані окремі екрани для задніх пасажирів. Всі вони дозволяють розважатися або працювати в дорозі. Ба більше, концепт передбачає віртуального асистента, який, наприклад, допоможе замовити столик в ресторані. Також інтелектуальна система спостереження за пасажирами зможе запропонувати опції зняття стресу в дорозі (припускаю, що це релаксуюча музика, зміна кольорів підсвічування салону та масаж в сидіннях).

Ну і звісно, «автівка майбутнього» обладнана автопілотом 4-го рівня, який може самостійно відвезти пасажирів до пункту призначення, висадити біля входу, наприклад, у бізнес-центр, та самостійно поїхати на паркінг чи зарядну станцію. Але також таке авто передбачає й звичайний спосіб керування водієм.

Батарея місткістю 120 кВт⋅год дозволить подолати 750 км (466 миль) на одному заряді. Поновити його можна швидкісною зарядкою потужністю 270 кВт, яка за 25 хвилин дозволить поновити 80% батареї. Два мотори спереду та ззаду видають потужність у 400 к.с./295 кВт та мають запас крутного моменту у 690 Н·м. А пневмопідвіска має забезпечити максимальний комфорт у салоні.

Звісно, це концепт, який може так і не потрапити в серійне виробництво у саме такому вигляді. Але все більше виробників демонструють подібне бачення машини майбутнього, яке все швидше наближається.

Більше коментарів!