Новий «гарячий» кросовер Mercedes-AMG GLE 53 Hybrid поєднав потужність та електротягу

Більше пів року тому автомобілі сімейства Mercedes GLE оновились у повному складі, але прогрес неспинний – впровадження інновацій тривають й досі. Прикладом цього може бути нова модифікація Mercedes-AMG GLE 53 Hybrid, яка прийшла на заміну аналогічній «53-й» версії. А в чому ж різниця? В тому, що відтепер Mercedes-AMG GLE 53 Hybrid є не просто гібридом, а Plug-In-гібридом.

Хоча ззовні – це перш за все AMG-кросовер! Фірмові спойлери, збільшені бампери, оригінальні 21-дюймові колісні диски, круглі вихлопні патрубки. Новий Mercedes-AMG GLE 53 Hybrid виглядає класно, особливо у версії «купе».

Та й техніка відповідна. Основу гібрида складає 3-літровий 6-цилиндровий 449-сильний турбодвигун, якому допомагає електромотор потужністю 100 кВт або 136 «коней». Загальна потужність гібридної системи дорівнює 544 к.с. – і цього достатньо для прискорення 0-100 км/год за 4,7 секунди. Максимальна швидкість сягає 250 км/год, причому лише на електромоторі можна набирати до 140 км/год.

Проте головною особливістю моделі Mercedes-AMG GLE 53 Hybrid є акумулятор ємністю 31,2 кВт·год. Його вистачає на запас пробігу 80-87 км в залежності від умов руху та типу кузова (максимум заявлений як раз для кузова «купе»).

Відповідно до свого статусу та назви, кросовер Mercedes-AMG GLE 53 Hybrid отримав безліч спортивних деталей. Наприклад, потужні передні гальма з 6-поршневими супортами та 400-міліметровими дисками. А ще передбачена спортивна вихлопна система та відповідне налаштування підвіски.

А також – звісно спортивний салон! Всередині Mercedes-AMG GLE 53 Hybrid можна побачити спортивні сидіння з комбінованим оздобленням те вентиляцією, примітні червоні паски безпеки, великі дисплеї під керуванням MBUX тощо.

До речі, щодо електроніки та керування. Гібридна версія Mercedes-AMG GLE 53 Hybrid додала до звичних налаштувань на кшталт «спорт/комфорт» ще кілька специфічних – наприклад, можна керувати процесом зарядки акумулятора або взагалі обрати рух виключно на електроприводі.

Ось таке чудове поєднання потужності та екологічності – а все завдяки сучасним технологіям!