У суботу ввечері NASA оголосило про плани найближчими днями доставити велику ракету Space Launch System зі стартового майданчика в Космічному центрі Кеннеді до Корабельної збірної будівлі. Це знаменує помітний крок назад для програми, яка з 1 квітня намагалася завершити тест із завантаженням ракети суперхолодним рідким воднем і рідким киснем (тому це називається «мокрою» генеральною репетицією) та перевірити важливі моделі та програмні інтерфейси.

Рішення було ухвалене після трьох спроб за останні два тижні. Кожна спроба заправки була зірвана через одну або кілька технічних проблем із ракетою, її мобільною пусковою установкою або наземними системами подачі палива та газів. Під час останньої спроби, у четвер, 14 квітня, NASA вдалося завантажити 49% паливного бака з рідким киснем основного ступеня та 5% бака з рідким воднем.

Хоча це вже прогрес, він не включав найбільш динамічну частину випробувань, під час якої ракета повністю заправляється паливом і знаходиться під тиском. В цей час наземні системи та комп’ютери переходять в режим зворотного відліку, коли ретельно контролюється кожна змінна. NASA сподівалося завершити «мокру» генеральну репетицію, щоб усунути проблеми у складній системі запуску, та забезпечити безпроблемний зворотний відлік, коли пізніше цього року ракета буде розгорнута для її фактичного запуску.

NASA заявило, що його підрядники, а також його агентства використовуватимуть наступні кілька тижнів для розв’язання проблем, що виникли під час випробувань. Наприклад, постачальник систем газоподібного азоту Air Liquide модернізує свої можливості. NASA також замінить несправний зворотний клапан на верхньому щаблі ракети та усуне витік у «шлейфі хвостової щогли» мобільної стартової вежі, 10-метрової конструкції, що забезпечує паливо та лінії електропередач до ракети.