Про те, що український ударно-розвідувальний безпілотний комплекс PUNISHER від команди UA Dynamics успішно пройшов польові випробування на одному з полігонів Збройних сил та схвалений до бойового застосування Силами спеціальних операцій України, на своїй сторінці Facebook сповістив CEO UA Dynamics Максим Музика.

Крім того, пан Музика написав, що найближчим часом перші п’ять комплексів PUNISHER будуть передані бойовим підрозділам ССО України.

Під час війни команда UA Dynamics працює виключно на перемогу, не продає комплекси та не отримує прибутку. Всі комплекси UA Dynamics збираються коштом волонтерських фондів і благодійних внесків патріотичної спільноти та передаються підрозділам ССО безкоштовно. Реквізити, де можна долучитися фінансово до справи постачання дронів у війська, можна знайти на сайті компанії.

Український ударний дрон PUNISHER пройшов випробування та відправляється у війська

PUNISHER – це легкий БПЛА-літак, створений ветеранами російсько-української війни для ведення розвідки та проведення тактичних нальотів на важливі військові об’єкти з посиленим захистом у глибокому тилу противника. Основними завданнями комплексу є знищення сил і засобів противника та створення постійного психологічного тиску на особовий склад без порушення правил ведення війни.

Можливі тактичні задачі комплексів PUNISHER: спеціальна розвідка, ударні операції, психологічні операції, логістичне забезпечення спецоперацій, пошук та порятунок. Пріоритетні цілі: стаціонарні пункти управління рівня бригади / дивізії, машини зв’язку та управління, системи РЕБ, системи ППО/ПРО, склади боєприпасів та палива, казарми особового складу.

Команда UA Dynamics звертає увагу, що з 2016 р. жоден з БПЛА компанії не був втрачений у ході бойових дій. Це досягається шляхом використання малошумних електромоторів та радіопрозорих матеріалів, зменшення радіосліду та нульового теплового сліду, а також малих розмірів дрона. Загальна невидимість PUNISHER дозволяють йому непомітно проходити повз системи спостереження противника і завдавати несподіваних і нищівних ударів по стратегічних і дорогих об’єктах у глибокому тилу.

Український ударний дрон PUNISHER пройшов випробування та відправляється у війська

PUNISHER запускається з катапульти та має максимальну оперативну дальність до 50 км. Максимальна швидкість дрону – 200 км/год, крейсерська – 80 км/ч. Максимальний час у повітрі – 90 хвилин. Дрон атакує цілі за допомогою вільнопадаючих некерованих бомб UB-75HE. Точність при скиданні з висоти до 400 м – 4 м. Бомби UB-75HE калібру 75 мм мають вагу 2 кг та відрізняються типом бойової частини. UB-75HE – фугасна проти легкоброньованих цілей, UB-75HEAT – кумулятивна протитанкова бомба, а UB-75HEI – запальна бомба. Крім того, замість бомб комплекс PUNISHER може нести контейнер з медикаментами, який скидається для надання допомоги пораненим у тилу ворога.

Кожен комплекс PUNISHER містить один бойовий дрон плюс 3 комплекти акумуляторів, один дрон-розвідник меншого розміру + 3 комплекти акумуляторів, катапульту, наземну станцію управління + 1 комплект акумуляторів, трекбол, антену, антенний кабель, балістичний калькулятор, набір модульних контейнерів, транспортні коробки, запасні та ремонтні частини.

Що ж, з нетерпінням чекаємо звітів бійців ССО ЗСУ про покараних за допомогою дронів PUNISHER окупантів. Гарного полювання, хлопці та дівчата!