Ігрова інтернет-платформа Steam, що належить корпорації Valve, минулого місяця зупинила виплати розробникам з України, Росії та Білорусі. Зараз Мінцифри просять Valve відновити платежі для українців. Про це написав заступник міністра Олександр Борняков, заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT-сфери.

Раніше Valve пояснювала зупинку платежів тим, що її банк вимагає інформацію про банки-посередники для переказів по Росії, Білорусі та Україні. Компанія працює з новими вимогами та збирає інформацію, однак це може зайняти час. Розробникам у Steam порадили почекати або вказати для платежів банк, що не працює у згаданих країнах.

У зверненні до Valve очільник Мінцифри Михайло Федоров зазначив, що жоден український банк не підпадає під санкції, на відміну від російських. Крім того, жодна інша платформа не зупинила виплати українцям під час війни.

Міністерство очікує на роз’яснення від Valve. Також Федоров закликав компанію озвучити назву банку, що потребує додаткової інформації, та законні для підстави для цієї вимоги.