У Китаї тепер заборонено робити прямі трансляції (стрімити) несанкціонованих ігор. Це новий крок у рамках широкого придушення ігрової індустрії, спрямованого на очищення від контенту, який уряд не схвалює. Національне управління радіо і телебачення країни заявило, що платформи всіх видів не повинні транслювати ігри, які не схвалені відповідними органами, повідомляє Reuters.

Зокрема, стріми закордонних ігор або змагань не можуть здійснюватися без дозволу, а влада стверджує, що прямі трансляції повинні протистояти «ненормальній естетиці» та шкідливій культурі фанатів знаменитостей.

«Протягом певного проміжку часу такі проблеми, як хаотична онлайн-трансляція та пристрасть підлітків до ігор, викликали широке занепокоєння в суспільстві, і необхідно терміново вжити ефективних заходів», – йдеться у повідомленні китайського регулятора.

Даніель Ахмад, старший аналітик дослідницької фірми Niko Partners, сказав, що, хоча неліцензійні ігри не можуть бути офіційно випущені в материковому Китаї, багато з них рекламувалися на платформах для стрімінгу, таких як Huya, DouYu і Bilibili.

«Раніше цього року Elden Ring став хітом на китайських платформах для прямої трансляції ігор, досягаючи 17,1 мільйона загальних щоденних глядачів, попри відсутність ліцензії», — сказав він.

Минулого року Китай ввів нові правила, які обмежують кількість часу, до трьох годин на тиждень, який діти віком до 18 років можуть витрачати на відеоігри, що на думку уряду Китаю необхідно для боротьби з ігровою залежністю.

Тільки цього тижня регулятор скасував заморозку видачі в Китаї нових ігрових ліцензій, це сталося лише після того, як ігрові компанії внесли серйозні зміни у свою бізнес-практику. Їх попросили видалити контент, який є насильницьким, може сприяти «святкуванню багатства» або сприяти «поклонінню знаменитостям».

Найбільша китайська ігрова компанія Tencent Holdings Ltd вже заявила, що закриє сервіс, який дозволяв китайським геймерам грати в несанкціоновані іноземні ігри на закордонних платформах.