На початку березня соцмережа заборонила публікувати новий контент із Росії у відповідь на новий російський закон, що криміналізував «неправдиві новини» про вторгнення та встановив за них тривалі терміни ув’язнення. Попри це, кілька російських державних медіа продовжують свою діяльність у TikTok.

Для ідентифікації дописів 49 акаунтів російських ЗМІ соцмережа додала мітки – напівпрозорі сірі квадрати у нижній частині екрану. Однак попри ярлики «контрольовані Росією державні ЗМІ» деякі зі сторінок все ще публікують багато нового контенту. 

Наприклад, РІА Новості все ще поширює мікс новин про війну та поточні події. Одним з останніх вони опублікували відео, де звинувачують Україну у трагедії в Бучі. 

Інший пропагандистський державний канал Sputnik Video востаннє розмістив допис 29 березня, а його іспанський варіант три дні тому попередив про плани «неонацистів» підірвати хімічний склад у Донецьку. Сумнозвісний Russia Today продовжував публікувати воєнну пропаганду до 28 березня. 

TikTok, імовірно, контролює потік нового контенту з Росії, відстежуючи локацію користувачів. Тому залишається незрозумілим, чому компанія не поширює обмеження на акаунти, які вона вже пов’язала з російським урядом – навіть якщо ті використали обхідні шляхи та приховали своє розташування. У компанії відмовились це коментувати.