Сьогодні Пентагон прийме керівників восьми провідних виробників зброї США, щоб обговорити спроможність галузі задовольняти потреби України в зброї, якщо війна з Росією триватиме роками. Про це пише Reuters з посиланням на власні джерела.

Попит на зброю зріс після того, як російське вторгнення 24 лютого спонукало США та союзників до передачі зброї Україні. Очікується, що на зустрічі будуть обговорені питання постачання, а також планування більш тривалої війни, повідомили джерела Reuters на умовах анонімності. Офіс Пентагону з закупівель та підтримки, проведе 90-хвилинну зустріч, на якій очікується заступник міністра оборони Кетлін Хікс.

Пентагон каже, що найкориснішим для ЗСУ є легке озброєння, таке як ПТРК Javelin та зенітні комплекси Stinger, які Вашингтон та його союзники доставляли Україні майже щодня. Але інтенсивне використання, а також непогана ефективність на полі бою, потребують постійного поповнення цих запасів. Крім того, Stinger знаходиться зараз у малосерійному виробництві й вимагає оновлення з огляду на старіння самого цього типу озброєння.

Очікується, що у зустрічі приймуть участь компанії Raytheon Technologies (виробник Stinger), Lockheed Martin Corp (виробник Javelin спільно з Raytheon), Boeing Co, Northrop Grumman та General Dynamics та L3Harris Technologies.

Сама заступник міністра оборони Кетлін Хікс нещодавно повідомила, що адміністрація Байдена перебуває у «постійному діалозі» з українським урядом про різні види зброї. У тому числі щодо зразків озброєнь «більшої дальності».