У 2014 році над Землею вибухнув міжзоряний об’єкт, свідчать розсекречені урядові дані США

Вогняна куля, яка спалахнула в небі над Папуа-Новою Гвінеєю у 2014 році, насправді була швидко рухомим об’єктом з іншої зоряної системи, згідно з нещодавньою запискою, опублікованою Космічним командуванням США (USSC).

Об’єкт, невеликий метеорит розміром всього 0,45 метра в поперечнику, врізався в атмосферу Землі 8 січня 2014 року після подорожі в космосі зі швидкістю понад 210 000 км/год – швидкість, яка значно перевищує середню для метеорів, які обертаються навколо Сонячної системи, згідно з дослідженням об’єкта 2019 року, опублікованим у базі даних препринтів arXiv.

У цьому дослідженні 2019 року стверджувалося, що швидкість маленького метеора разом з траєкторією його орбіти довели з 99% впевненістю, що об’єкт виник далеко за межами нашої Сонячної системи. Але, попри майже цілковиту впевненість, стаття дослідників ніколи не була рецензована або опублікована в науковому журналі, оскільки деякі дані, необхідні для перевірки розрахунків, вважалися засекреченими урядом США.

Тепер вчені USSC офіційно підтвердили висновки команди. У записці від 1 березня та опублікованій у Twitter 6 квітня генерал-лейтенант Джон Е. Шоу, заступник командувача USSC, написав, що аналіз вогняної кулі 2019 року був «достатньо точним, щоб підтвердити міжзоряну траєкторію».

Це підтвердження заднім числом робить метеор 2014 року першим міжзоряним об’єктом, коли-небудь виявленим у нашій Сонячній системі, додається в записці. Згідно з повідомленням USSC, виявлення об’єкта на три роки передувало відкриттю «Оумуамуа» — міжзоряної комети, яка також рухається занадто швидко, як для нашої Сонячної системи. Та на відміну від метеора 2014 року, «Оумуамуа» був виявлений далеко від Землі та вже вилітає за межі Сонячної системи, згідно з даними NASA.

Амір Сірадж, астрофізик-теоретик з Гарвардського університету і провідний автор статті 2019 року, розказав виданню Vice, що він все ще має намір опублікувати оригінальне дослідження, щоб наукова спільнота могла продовжити те, на чому він і його колеги зупинилися. Оскільки метеорит спалахнув над південною частиною Тихого океану, цілком можливо, що його осколки впали у воду і з того часу знаходяться на морському дні.

Хоча знайти ці уламки міжзоряного сміття може бути майже неможливим завданням, Сірадж повідомив, що він вже консультується з експертами щодо можливості організувати експедицію для їх пошуку.

Більше коментарів!