Nokia виходить з російського ринку. Про таке рішення фінський виробник телекомунікаційного обладнання повідомив у пресрелізі від 12 квітня. У компанії впевнені, що на її фінансові перспективи вихід з Росії не вплине. 

«Протягом останніх тижнів ми призупинили поставки, зупинили новий бізнес і перенесли нашу окрему науково-дослідну діяльність за межі Росії. Тепер ми можемо оголосити про вихід з російського ринку. Нашим пріоритетом залишається безпека та добробут наших співробітників», – наголосили у компанії. 

Водночас виробник нагадав, що слід уникнути обвалу телекомунікаційної інфраструктури в Росії та забезпечити росіянам вільний доступ до інформації ззовні. Через це навіть після виходу з Росії, компанія допомагатиме підтримувати мережі та подає заявки на отримання ліцензій, щоб надавати підтримку у межах, дозволених санкціями. 

Вихід з російського ринку не завадить Nokia отримати прогнозований прибуток у 2022 році. Частка продажів у Росії минулого року склала менш як 2%. Також продукція виробника має високий попит в інших регіонах.