Тепловізори, напевно, входять у першу трійку побажань бійців ЗСУ та в одну з головних категорій витрат благодійних фондів та волонтерів, що допомагають армії. Але це досить складний прилад з безліччю нюансів, до обрання якого слід підходити відповідально. На жаль, у редакції «Межі» нема експертизи у цьому питанні – ось якби вам потрібна була нова відеокарта чи монітор (сподіваємось, після перемоги ми повернемося до цієї тематики) – але у редакції «Межі» є друзі та колеги, які мають що сказати на цю тему.

Тому усім, перед ким стоїть зараз питання вибору тепловізора, ми радимо звернути увагу на відео співробітника мережі «ІБІС Зброя та Полювання», а в минулому очільника Тестової лабораторії «Компьютерного Обозрения» Тараса Олійника.

У цьому відео Тарас розглядає майже усі теми, так чи інакше пов’язані з тепловізорами: як працює цей прилад, чим відрізняються тепловізійні монокуляри, що таке дистанція визначення та частота оновлення матриці, які параметри об’єктивів важливі. Та дає практичні поради по роботі з тепловізійними монокулярами, їх монтажу та пристрілці. Крім того, у цьому ж відео зачіпається тематика передоб’єктивних насадок та приладів нічного бачення. Одностайно до категорії must see!