Днями Ілон Маск офіційно відкрив нову фабрику Tesla у місті Остін, Техас — на ній, зокрема, будуть випускатися пікапи Cybertruck. Це дуже важлива подія для Tesla, тому й відкриття було урочистим: на його честь провели захід Cyber Rodeo, на який було запрошено 15 тис. гостей.

Під час заходу Ілон Маск “відправив” першу партію Model Y, які почала випускати нова фабрика, та пообіцяв, що вона вироблятиме півмільйона цих кросоверів на рік до того, як почне збирати Cybertruck. Пікап запустять у виробництво вже наступного року і потужність фабрики тоді зросте до 1 млн автомобілів на рік. Також у 2023 р. очікується початок виробництва родстера другого покоління.

Крім того, Ілон Маск поділився планами щодо самокерованого “роботаксі” — за його словами, у нього буде дуже футуристичний вигляд, проте жодних деталей не розкрив. Ілон Маск вже давно намагається створити автоматичне керування автомобілем, проте це виявилося явно складніше, ніж він очікував. Кілька років тому Маск вважав, що самокеровані таксі стануть доступні на американському ринку вже у 2020 р. – але вже 2022 р., і на презентації Cyber Rodeo він зміг лише пообіцяти, що чергова бета-версія програмного забезпечення Full Self-Driving стане доступна усім передплатникам сервісу вже цього року.