Протитанкова зброя Javelin та NLAW, надана країнами-союзниками, вже стала впізнаваною. Її почали постачати до України ще до початку війни. Так, 19 січня Британія надіслала до Києва шість літаків з ПТРК NLAW, а США дозволила країнам Балтії передавати Україні Javelin та Stinger. 

Після початку вторгнення допомога стала ще відчутнішою. Окрім протитанкових ракетних комплексів українцям почали надавати сучасні протитанкові гранатомети – наприклад, Німеччина передала Panzerfaust 3 з власних складів. 

Наразі ця міжнародна підтримка може посилитись. У інтерв’ю CNN держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що США та інші країни НАТО допоможуть Україні отримати необхідну зброю. Він також додав, що скоро українці матимуть по 10 протитанкових систем на один російський танк. 

«Що ми намагаємось зробити загалом, так це переконатися, що українці мають системи, яких вони потребують і які вони можуть одразу використати», – повідомив Блінкен.   

Хоча озброєння рахують разом із тим, що було на озброєнні ЗСУ до початку російського вторгнення, цифра все одно виходить вагомою. В результаті Україна матиме найпотужнішу танкову оборону, навіть зважаючи на іншу бронетехніку – БМП і БТР супротивника. 

У конгресі США вже обговорюють питання щодо того, щоб надати Україні більше озброєння – не лише протитанкового. Представники обох партій звернулись до президента Джо Байдена з проханням забезпечити українські війська ракетами класу «земля-повітря», винищувачами та протикорабельними ракетами.