Міжнародна платформа для оренди житла Airbnb зупинила роботу в Росії та Білорусі. Також їхні громадяни не зможуть бронювати житло в інших країнах. Такі обмеження компанія ввела у відповідь на російське вторгнення в Україну. 

4 березня про це повідомив Браян Ческі, співзасновник та керівник Airbnb, у своєму Твіттері. Він також додав український прапор до свого профіля. 

Пізніше компанія уточнила, що заборона буде поширюватись також на користувачів сервісу зі згаданих держав: 

«Це означає, що ми блокуємо календарі від прийому нових бронювань в обох країнах. Ми також забороняємо користувачам у Росії та Білорусі робити бронювання в якості гостей. Оскільки ми дивимось у майбутнє, то сподіваємось, що шлях до миру буде прокладений». 

На сервісі було понад 93 000 оголошень з Росії та близько 4 000 – з Білорусі. Раніше Браян Ческі заявляв, що компанія оцінює свої варіанти відповідно до російського вторгнення. «У нас немає великого бізнесу в Росії, це не один зі значних наших ринків. Однак ми повністю переглядаємо наше відношення щодо того, чи вести бізнес в Росії».

Таким чином Airbnb приєдналася до широкого списку компаній, які відмовились співпрацювати з агресором. До нього вже увійшли Ikea, Apple, Netflix, глобальні ритейлери H&M, Marks & Spencer, Burberry та Boohoo, виробники автомобілів Ford, BMW Mercedes-Benz та інші.