Ілон Маск придбав 9,2% акцій Twitter після заяви, що соцмережа «підриває демократію»

Ілон Маск став найбільшим акціонером Twitter після того, як придбав 9,2% акцій соцмережі, повідомляє Bloomberg. Після оприлюднення інформації про покупку в понеділок, акції соціальної мережі зросли приблизно на 26%. За даними закриття ринку в п’ятницю, вартість акцій становить близько $2,89 мільярда. 

Тижнем раніше Ілон Маск опитав своїх підписників у Twitter, чи дотримується соцмережа принципу свободи слова. Більшість із тих, хто проголосував, так не вважала. 

Наступного дня мільярдер висловився, що Twitter, де-факто, слугує громадською міською площею та підриває демократію недотриманням свободи слова. Він також запитав у підписників, чи потрібна в такому разі нова платформа. 

За словами аналітика Wedbush Дена Айвза, Ілон поклав око на Twitter. Це може потенційно призвести до більш агресивної ролі власника соцмережі. 

Зміни також можуть стати випробуванням для нового головного директора соцмережі Парага Агравала, який пообіцяв зробити Twitter більш підзвітним, швидше приймати рішення та покращувати роботу з продуктом. 

Компанія планувала збільшити річний дохід до $7,5 мільярдів та залучити до 315 мільйонів активних користувачів до кінця 2023 року. Twitter ставить амбітні цілі, щоб переконати скептичних інвесторів у тому, що бізнес буде розширюватись. Компанія стабільно зростала протягом багатьох років, однак приріст акцій був меншим, ніж у «колег» по галузі.

При цьому Twitter особливо вразливий до зовнішнього тиску. На відміну від Google, Facebook, Amazon та Snap, засновники компанії не мають особливого контролю за голосуванням щодо її майбутнього. 

Ілон Маск – один з найпомітніших користувачів Twitter, який неодноразово стикався з проблемами на платформі. Поки що незрозуміло, що він планує робити далі. Згідно з індексом мільярдерів Bloomberg Маск уже є найбагатшою людиною у світі.

Більше коментарів!