Всім привіт, давно ми не робили ніяких оновлень щодо Межі. З початку повномасштабної війни не було ні можливості, ні часу повноцінно займатися сайтом, хоча ми й старалися його регулярно оновлювати. Проте жодного разу не було думки закинути проєкт та навпаки є плани розвитку, тому сьогодні ми запускаємо англійську версію Mezha.Media. У верхній частині сайту ви тепер можете побачити перемикач мов. Будемо дуже вдячні, якщо зможете допомогти поширити англійський сайт серед ваших друзів-іноземців.

Контент англійської версії буде трохи відрізнятися від української, поки що ми будемо перекладати не всі матеріали, а згодом може додаватися більше новин та статей, які цікаві англомовній аудиторії. Якщо все вийде, то в якийсь момент сайти почнуть жити паралельним життям. Але поки виходимо з тих можливостей, які є.

Основна модель для заробітку онлайн медіа – це реклама, і після нашої перемоги рекламному ринку буде потрібно доволі багато часу на відновлення, тому звичайні для нас інструменти монетизації будуть певний час не доступні. Тому вирішили спробувати англійську версію та залучити міжнародних рекламодавців. Побачимо, що з цього вийде, проте сподіваємося, що це частково дозволить утримувати редакцію до відновлення українського ринку реклами та залучати гроші в економіку.

Крім того, підтримати Межу може кожен з вас. Ми продовжуємо використовувати Patreon, поки не можемо від нього відмовитися, адже там вже є певна кількість підписників, і це фактично все, що проєкт зараз заробляє. Скоро має з’явитися Liqpay, поки що чекаємо на затвердження банком, напишемо про це окремо. А зараз підтримати редакцію можна наступними способами:

  • Patreon
  • PayPal: [email protected]
  • Monobank
  • Bitcoin: bc1qpsyvnluhx9zk9rqgmhqclzvmral3mqk20adaz6
  • ETH: 0x9434BdfD798a0e76b42dFF70872c76AbA936dB8E
  • LTC: ltc1qdxguu5u74vgvplxfuqm7hv8nf63cyqs5tat7hj

Нам не потрібно 600 тис. євро для того, щоб продовжувати працювати, в нас невеликі бюджети, тому всі кошти, які будуть перевищувати наші потреби, ми будем направляти на потреби ЗСУ.

Крім того, допомогти редакції можна написанням матеріалів, якщо у вас є бажання на волонтерських засадах писати новини чи статті українською або англійською, то залиште про це коментар. Ну або є час та натхнення написати на певну тему.

Дуже вдячні вам, що залишаєтеся з нами та наперед дякую за вашу підтримку! Слава Україні!