Як повідомляє група аналізу загроз Google, російські хакери нещодавно намагалися зламати мережі військових установ країн Східної Європи. Про це йдеться у звіті, що був опублікований у середу, 30 березня.

У звіті не вказується, які саме країни зазнали нападу, лише зазначається, що це була фішингова кампанія, спрямована на облікові дані, відповідальність за яку несе розташована на території РФ група Coldriver, або Callisto. Для атаки використовувались нещодавно створені акаунти Gmail, і спрямовані вони були на облікові записи не в Google, тому рівень успіху цих атак наразі невідомий.

У звіті Google також стверджується, що група атакувала ще й Центр передового досвіду NATO (NATO Centre of Excellence), але подробиць цієї атаки в ньому немає. Зі свого боку, представник NATO не підтвердив напряму інформацію у звіті, але зазначив, що “вони бачать зловмисну кіберактивність щодня”, та уточнив, що хоча Центр передового досвіду NATO і співпрацює з Альянсом, проте не є його частиною.

У 2019 р. фінська фірма з кібербезпеки F-Secure Labs характеризувала групу Callisto як неідентифіковану, проте передову групу хакерів, що займається збором розвідувальних даних, пов’язаних із зовнішньою політикою в Європі.