Український бізнес продовжує скорочуватися через війну, тільки нещодавно ми писали про проблеми «Розетки», а сьогодні ситуацією у своїй компанії поділився Дмитро Деревицький, голова ради директорів групи «Алло». У своєму пості на Facebook він розповів про теперішній стан справ у компанії та про те, що вона планує робити надалі.

Як пише Деревицький, частину магазинів «Алло» розграбовано, знищено снарядами, а також втрачено контроль над активами на тимчасово окупованих територіях. Більш ніж половину співробітників компанії довелося звільнити, інші задіяні відрядно в залежності від відпрацьованих годин. Компанія сподівається відновити трудові відносини з більшістю працівників, як тільки бізнес це дозволить.

Окрім того, критично впала маржа за товарами власного імпорту та є проблема з орендою приміщень.

«Тоді як усі бізнеси проходять через складні часи, дехто намагається жити як ні в чому не бувало. Так, «Алло» зазнає тиску від частини орендодавців, які вимагають оплати за відкриті магазини у звичайному розмірі. При цьому продажі впали на порядок, у порівнянні з довоєнним рівнем. Якщо ми не зможемо привести у відповідність оренду та сучасну виручку, ми підемо з таких торгових точок» – пояснює Деревицький.

Попри проблеми з бізнесом, «Алло» планує продовжити працювати та допомагати співробітникам. Крім відрядної оплати, за підсумками березня «Алло» повідомила про виплату матеріальної допомоги 3,5 тисячі співробітникам на суму 25 мільйонів гривень.

Як пише Деревицький, компанія перевезла основний обсяг товару у західні області України та зараз налагоджуємо роботу нових розподільних центрів, відновлює стабільне постачання магазинів. Останні поступово відкриваються, їх уже близько 200. Окрім того, продовжує працювати онлайн-магазин.

«На цей час ви можете замовити товар на сайті allo.ua або у додатку та забрати його у відкритих торгових точках. До кінця квітня ми плануємо запустити замовлення на сайті/додатку з доставкою до відділень логістичних операторів або кур’єрами. Маркетплейс «Алло» також відновив свою роботу і зараз представляє товари приблизно 700 партнерів компанії. Наступного тижня ми відновлюємо імпорт таких критично важливих товарів, як пауербанки, зарядні пристрої, смартфони, кнопкові телефони тощо. Попри значні збитки, компанія адаптується до роботи в нових умовах, щоб зберегти бізнес, робочі місця та підтримати державу податками» – ділиться планами Деревицький.