Після перерви в 41 рік чемпіонат світу по перегонах Formula 1 повертається до Лас-Вегасу. Перший Las Vegas Grand Prix заплановано на сезон 2023 року! Це буде вже третій гран-прі у США (перший United States Grand Prix в Остіні, а другий геть новий Miami Grand Prix), де після шаленого успіху серіалу Formula 1: Drive to Survive від Netflix популярність королівських перегонів суттєво збільшилася. До речі 4 сезон Drive to Survive вже вийшов.

Гран-прі Formula 1 вже відбувалися у Місті Гріхів у 1981 та 1982 рр., але тоді він мав назву Caesars Palace Grand Prix і проходив на парковці готелю «Палац Цезаря». Цього разу трасу прокладуть вулицями міста у тому числі по легендарному «Стріпу». Гонка планується як вечірня та пройде не в неділю, а у суботу, тож для українців стартуватиме зранку в неділю. Дуже добре.

Анонсовано Las Vegas Grand Prix. Formula 1 повернеться до Лас-Вегасу в 2023 році

Довжина нової траси – 6,12 км. Гоночна дистанція – 50 кіл. Заплановано 14 поворотів та три прямих, рахуючи довжелезну, майже двокілометрову пряму по «Стріпу», наприкінці якої боліди розгонються до швидкості – 342 км/г⁠од.

Виглядає дуже цікаво, подивимося як на цій, на перший погляд, доволі простій трасі буде з обгонами та боротьбою. Календаря сезону 2023 року ще нема (сезон 2022 тільки но почався), тому точні дати проведення Las Vegas Grand Prix поки що невідомі.