Valve досі не платить українським розробникам ігор за продажі у Steam, але компанія повідомила, що працює над відновленням виплат.

Близько двох тижнів тому Valve повідомила, що призупинила виплати російським і білоруським розробникам через санкції. Проте дивним чином Valve це рішення зачепило й українських розробників, вони також отримали сповіщення про зупинку платежів за продані ігри в Steam.

Тоді в Valve заявили, що це «наслідок нинішнього середовища», очевидно, маючи на увазі вторгнення Росії в Україну та війну, яка зараз ведеться вже понад місяць. У електронному листі Valve просила українських розробників змінити свою банківську інформацію, щоб відновити платежі.

З того часу Valve прояснила проблему з українськими розробниками ігор, повідомивши, що платежі будуть відновлені, як тільки компанія узгодить з банком деякі нові вимоги.

У електронному листі, опублікованому в Twitter українським розробником Стасом Шостаком, Valve повідомляє, що банк компанії «повідомив про вимогу надати інформацію про банк-посередник для всіх банківських платежів на рахунки в Росії та Україні».

Valve додала, що «працює над з’ясуванням усіх нових вимог» і «створює шлях для збору цієї інформації», щоб відновити платежі. Усі непогашені залишки на рахунку буде надіслано, щойно він отримає це роз’яснення.

У розмові з PC Gamer Стас Шостак сказав, що багато українських розробників ігор не ризикують і вже поміняли банківську інформацію з рахунками в сусідніх країнах. «Усі мої українські друзі з ігрових розробників повідомляють про ту саму ситуацію», — сказав він. «Дехто (в тому числі і я) просто чекають наступного місяця, деякі вирішили відкрити рахунки в іноземних банках, щоб бути повністю впевненими, що отримають наступний платіж».

Прикро, що листи російським розробникам містять подібні обіцянки відновити платежі, як тільки вони нададуть необхідну інформацію зі свого банку. Проте білоруські акаунти просто відключені від отримання платежів від Steam.