Через тривалий дефіцит та завищені ціни на відеокарти NVIDIA та AMD спроба Intel вийти на цей ринок зі своїм рішенням Intel ARC серйозно цікавить геймерів – наскільки конкурентоспроможними виявляться GPU компанії, яка не виробляла дискретні відеокарти вже кілька десятиліть?

Учора, 30 березня Intel заявила про доступність мобільних GPU Intel ARC 3 (як і було анонсовано ще у лютому), а також розкрила зовнішній вигляд десктопних відеокарт та їх доступність.

Так, перші відеокарти Intel ARC очікуються вже влітку (так само як і потужніші версії мобільних GPU – Arc 5 та Arc 7). Щоправда, реліз має назву Limited Edition, і наразі невідомо, чи це стосується обмеженої кількості відеокарт, що надійде у продаж, чи характеру самих відеокарт від виробника (аналогічно відеокартам NVIDIA в серії Founder’s Edition).

На жаль, крім красивого рендера відеокарти, ніякої додаткової інформації оприлюднено не було: можна розгледіти лише двохслотовий дизайн, систему подвійних кулерів та один роз’єм HDMI й три – DisplayPort. Крім того, якщо рендер відповідає дійсності, можна зробити припущення, що у десктопного Intel ARC немає додаткового роз’єма живлення. Ніякої офіційної інформації щодо характеристик та цін також наразі немає – це явно заслуговує на окремий інфо-привід, на думку Intel.