Чутки щодо оновлення сервісу PlayStation Plus з’явилися вже давно – ще у грудні минулого року. Тоді новий проєкт мав робочу назву Spartacus. І ось нарешті Sony офіційно розповіла, яке майбутнє чекає на PS Plus.

Як і очікувалося, Sony поєднала PS Plus з іншим онлайновим сервісом – PS Now, та представила три різних тарифи:

1. Базовий PS Plus Essential – по суті, незмінний PS Plus. Передплатники цього тарифу отримують по дві безплатні гри щомісяця, ексклюзивні знижки, хмарне сховище та доступ до онлайнового мультиплеєра. Вартість тарифу в США становить $9,99 щомісяця / $59,99 за рік, в Європі – €8,99 та €59,99, відповідно.

2. PS Plus Extra – на додаток до усього, що пропонує PS Plus Essential, в цьому тарифі з’являється ще й каталог з 400 ігор для PS4 та PS5 – як власних від внутрішніх студій Sony, так і сторонніх розробників. Вартість тарифу – $14,99 щомісяця / $99,99 щороку в США та €13,99 /
€99,99 в Європі.

3. І нарешті, “топовий” тариф PS Plus Premium. За $17,99 / $119,99 в Штатах та €16,99 / €119,99 в Європі користувачі отримають усі переваги тарифів Essential та Extra, плюс ще 340 додаткових ігор для PS3, PS2, PS1 та PSP. Ігри для PS3 можна буде лише “стримити” з хмари, без можливості завантаження на консоль. Також користувачам в регіонах, де наразі працює сервіс PS Now, тариф Premium надасть доступ до стримінгу з хмари ігор з каталогу Extra та Premium на консолі PS4, PS5 та ПК.

Крім того, в деяких регіонах, де немає доступу до PS Now, буде пропонуватися додатковий тариф PS Plus Deluxe – аналог Premium, але без “хмарних” ігор (і без каталогу PS3) з нижчим тарифом.

Запуск оновленого PlayStation Plus заплановано на червень цього року в окремих країнах Азії, потім – Північної Америки та Європи. При цьому Sony обіцяє відкрити доступ для “більшості інших країн” до кінця першого півріччя 2022 р. – тобто майже одразу.