Google оголосив про створення Google for Startups Ukraine Support Fund – фонду підтримки для стартапів в Україні у розмірі $5 мільйонів, для виділення грошових грантів протягом 2022 року.

Компанія буде оголошувати обрані українські стартапи на постійній основі, і вони отримають до $100 000 доларів у бездольовому фінансуванні, а також програму менторської підтримки від Google, продуктову підтримку та кредити в Google Cloud. Ця практична підтримка покликана допомогти українським підприємцям підтримувати та розвивати свій бізнес, зміцнювати свою громаду та будувати фундамент для післявоєнного економічного відновлення.

«В Україні є сильна та активна спільнота стартапів. З приблизно 2 000 стартапів в Україні 126 залучили венчурне фінансування з початку 2021 року. Вчора Сундар Пічаї зустрівся з кількома українськими підприємцями у нашому кампусі для стартапів у Варшаві (Google for Startups Campus). Під час цих розмов ми почули, як на практиці Google може допомогти спільноті стартапів» – розказала Агнешка Гриневич-Бенек, директор Google for Startups.

Окрім фінансування, компанія запросила українські стартапи скористатися простором кампуса Google for Startups Campus в Варшаві як тимчасовим офісом. Перші кілька стартапів, якими керують переважно жінки, які залишили країну, вже працюють із кампуса.