Український конструктор сайтів Weblium надає безплатний доступ до платформи всім, хто створює платформи для підтримки біженців та допомоги Збройним Силам України або сайти, які допоможуть воювати з агресором на інформаційному фронті.

Щоб одержати доступ до безплатного сайту на рік, ви можете написати у чат служби підтримки на сайті Weblium. Після цього ви зможете зробити свій сайт власноруч без допомоги програмістів чи дизайнерів.

За перший місяць війни на платформі Weblium було створено тисячі сайтів, які вже працюють на користь українського народу та ЗСУ. Ось лише декілька прикладів сайтів:

UAhelpinfo — сайт, який містить інформацію для біженців про житло, транспорт, медичні та юридичні питання. Клікнувши на будь-яку країну, ви можете отримати необхідні дані. А якщо хочете запропонувати свою допомогу — є можливість розповісти про неї в Телеграмі.

Fund of Free and Caring — англомовний сайт для збору коштів. Фонд займається допомогою з виїздом та працевлаштуванням жінкам і дітям за кордоном. Інша активність фонду — продовольча. Лише за 21 день війни вони нагодували понад 15 000 біженців, волонтерів та наших захисників. Задонатити та допомогти фонду можна через їх сайт.

I support Ukraine — сайт підтримки України. Активісти з Маріуполя допомагають евакуйовувати людей з міста, яке знаходиться на межі гуманітарної катастрофи. Разом з цим група волонтерів організувала цехи по відшиву одяг, а також допомагає з юридичним оформленням закупівель з-за кордону. Дізнатися реквізити для допомоги можна на сайті.

Принцип свідомості — сайт громадської організації “Принцип свідомості”, яка допомагає українцям відразу в декількох напрямках. Вони займаються евакуацією мирних жителів та доставкою гуманітарної допомоги. Водночас надають фізичну та психічну терапію для потерпілих, а також допомагають переселенцям їжею, житлом та одягом. Підтримати ГО можна, зробивши разову пожертву або підписавшись на щомісячне пожертвування.

Всі ці люди роблять на максимум те, що вміють найкраще — допомагають іншим. У Weblium ми віримо, що перемога за Україною. Саме тому кожен з нас може бути корисним своїй країні. Всі співробітники Weblium працюють над забезпеченням безперервної роботи кожного сайту, створеного на конструкторі сайтів. Навіть війна не зупинить роботу, тому що вся інфраструктура знаходиться на серверах Google Cloud за межами України.