Раніше влада зазначала, що всі збитки громадян, які постраждали внаслідок війни, мають бути зафіксовані та відшкодовані. В кінці минулого тижня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, як подібне буде фіксуватися з нерухомим майном.

Так, згідно з ухваленою Урядом постановою, українці зможуть зафіксувати пошкодження та передати інформацію через застосунок «Дія». Саме таким буде порядок збору та обліку інформації про пошкоджене або знищене майно.

Процедура має запрацювати протягом тижня.

Також прем’єр наголосив, що все майно має бути відбудовано і цей процес як раз запускається. Початком стане саме збір інформації про пошкодження.

Минулого тижня я анонсував, що Уряд уже найближчим часом розробить механізм фіксації збитків кожного українця, чиє майно зруйнувала війна.

📝 Сьогодні Уряд прийняв постанову про порядок збору та обліку інформації про пошкоджене та знищене внаслідок бойових дій нерухоме майно через портал та застосунок Дія.

▪️ Уже за тиждень після набрання постановою чинності кожен українець, чию домівку зруйнувала війна, зможе через Дію надіслати повідомлення й зафіксувати факт пошкоджень, аби ми мали можливість підрахувати збитки й оцінити, скільки коштів потрібно Україні на відбудову.

▪️ Ми все відбудуємо: кожен дім, кожну квартиру, кожну вулицю кожного постраждалого міста. І цей процес починається вже зараз — зі збору інформації та фіксації збитків.