Команда київської ігрової PR-агенції GTP Media, яка понад п’ять років проводила найбільший конкурс інді-розробників Східної Європи Indie Cup, повідомила про зупинення сезону W’22 та можливе майбутнє цього заходу.

Команда Indie Cup живе в Україні. Війна змусила кожного з нас змінити свої плани – тепер ми не лише робимо конкурс, а й волонтеримо, жертвуємо гроші, здаємо кров, будуємо бліндажі та допомагаємо близьким втекти від війни. Хтось не може повернутися до України, а хтось узяв паузу, щоби піти на фронт.

Поки основна частина команди у безпеці, ми продовжимо працювати над кубком. Цьому є проста причина – ні російські танки, ні російські солдати не здатні нас налякати.

24 лютого 2022 року ми планували опублікувати учасників зимового сезону на нашому сайті. Але замість дедлайну нас розбудили російські бомби.

Indie Cup W’22 закрито, усі роботи учасники викладені на сайті конкурсу.

Цього разу в нас не буде вибору номінантів та нагородження переможців. Зимовий сезон закінчується презентацією проєктів. Ми опублікували всі 234 гри, які пройшли відбір на Indie Cup W’22, в окремому розділі.

Студії, зареєстровані в Росії чи Білорусі, а також жителі цих країн, не зможуть брати участь у наших майбутніх івентах, доки триває війна

Ми не будемо працювати з тими, хто сплачує податки в Росії — за ці гроші бомбардують наші будинки. Ми також припинили співпрацю з російськими компаніями та закриваємо сторінки кубка на DTF, Render.ru та «Хабрахабрі».

Ми вже готуємо новий сезон Indie Cup. Плануємо анонсувати подробиці до кінця весни. Це буде не Indie Cup S’22, а новий для кубка формат, над яким ми розпочали роботу ще до війни.

Команда Indie Cup призиває українців та партнерів конкурсу за кордоном жертвувати кошти на гуманітарну допомогу та допомогу українській армії. Атрибути багатьох українських волонтерських установ та фондів є на сайті конкурсу.

P.S. Автор записи, як один з членів журі Indie Cup, ще вночі на 24 лютого 2022 р. розглядав ігри, що брали участь в Indie Cup W’22. А після цього пішов спати, щоб прикинутися через 2 години від вибухів ракет. Я особисто звертаюсь до організаторів конкурсу с проханням довічно продовжити бан російських та білоруських розробників, а також російських та білоруських команд, зареєстрованих у Східній Європі, на Кіпрі та інших країнах.