Після початку повномасштабного вторгнення рашистів, компанія Uber призупинила свою роботу в Україні, але відсьогодні вирішила її поновити. Для початку в 5 містах, щоб забезпечувати необхідні поїздки та транспортування гуманітарної допомоги. Сервіс зараз доступний у Вінниці, Івано-Франківську, Львові, Тернополі та Чернівцях. За промокодом «SLAVAUA» компанія пропонує знижки до 150 гривень на три поїздки до 31 березня 2022 року.

«Uber продовжуватиме працювати над відновленням роботи в інших містах України, надаючи пріоритет безпеці та тісній співпраці з місцевою владою й неурядовими організаціями. Наразі всі платежі за поїздки в Україні у повному обсязі надходять водіям, Uber не бере комісій», — коментує Марчін Мочирог, генеральний менеджер Uber у Центральній та Східній Європі.

Uber також оголосив, що надав понад $3,5 мільйона на гуманітарну підтримку України. Компанія запустила опцію «Uber для України» у 75 містах у 16 країнах світу. Кожен користувач, який обирає цю опцію для своєї поїздки, робить свій внесок у допомогу Україні. Всі пожертви надходять до Міжнародного комітету порятунку.

Крім того, поїздки між Львовом і польським кордоном тепер доступні за допомогою додатка Uber та спеціальної опції Uber Aid для полегшення евакуації та благодійної діяльності.

Як користуватися Uber Aid?

Поїздки з Uber Aid доступні на маршрутах між Львовом та пунктами пропуску на кордоні Польщі, наведеними нижче. Поїздка на кожному з цих маршрутів коштує 1500 грн, але завдяки спеціальній акції її можна здійснити безплатно.

Скористайтеся наступними промокодами на дві безплатні поїздки між Львовом і польським кордоном:

🇺🇦 Рава-Руська/🇵🇱 Hrebenne:

• KORDONRAVA для поїздок зі Львова до кордону
• KORDONRAVA2 для поїздок від кордону до Львова

🇺🇦 Грушів/🇵🇱 Budomierz:

• KORDONHRUSHIV для поїздок зі Львова до кордону
• KORDONHRUSHIV2 для поїздок від кордону до Львова

🇺🇦 Краковець/🇵🇱 Korczowa:

• KORDONKRAKOVETS для поїздок зі Львова до кордону
• KORDONKRAKOVETS2 для поїздок від кордону до Львова

🇺🇦 Шегині / 🇵🇱 Medyka:

• KORDONSHEHYNI для поїздок зі Львова до кордону
• KORDONSHEHYNI2 для поїздок від кордону до Львова

Враховуючи понад 2 мільйони українців, що вимушено виїхали до Польщі та Румунії, Uber надав допомогу еквівалентну $200 тисячам неурядовим організаціям, що забезпечують притулок і транспорт для переселенців. Безоплатні поїздки через додаток також доступні для всіх, хто прямує до пунктів збору пожертв, організованих Червоним Хрестом. Також на польському кордоні доступна послуга Uber Aid для безоплатних поїздок до Любліна та Ряшева.