Як сповіщає чеський ігровий сайт Vortex, частина співробітників київської студії GSC Game World передислокується до столиці Чехії, міста Прага, щоб продовжити розробку шутера S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl, який нарешті отримав нещодавно коректну українську транслітерацію назви.

Інформацію про можливий переїзд GSC Game World оголосили декілька чеських журналістів, згодом її підтвердив голова Чеської асоціації розробників ігор Павел Барака. Він наголосив, що переговори про переїзд справді відбувалися й українська студія дійсно розглядає можливість приїзду до Чехії. У переговорах також бере участь агенція підтримки бізнесу та інвестицій CzechInvest.

Крім того, Vortex, посилаючись на власні джерела, пише, що частина команди вже фактично прямує до Чехії та вже подає заявку на ведення бізнесу. Керівництво GSC начебто обрало Прагу, як місце для тимчасового офісу.

Інформацію про можливий переїзд студії GSC Game World підтвердили Vortex і інші джерела. Петр Колар зі студії Ashborne Games у Брно розповів виданню, що також контактував з розробниками з GSC щодо можливого переїзду. За словами інших людей з ігрової індустрії, особливо в Брно, чеські розробники допомогли українській команді дізнатися подробиці про можливий переїзд до Чехії.

Редакція «Межі» надіслала керівництву та PR-службі GSC Game World запит щодо цієї новини, але відповіді ми ще не отримали. Як тільки і якщо ця відповідь з’явиться, ми оновимо цей допис.