Розробники з MacPaw створили SpyBuster — програму для macOS, яка допоможе захистити персональні дані від кіберзагроз з боку росії та білорусі.

Завдяки SpyBuster користувачі зможуть:

  • Просканувати комп’ютер і визначити програми та застосунки, які були створені у рф та білорусі, а також видалити їх за бажанням;
  • Дізнатися про підключення програм та сайтів до російських і білоруських серверів у режимі реального часу та заблокувати потенційно небезпечні з’єднання.

Ще одна мета SpyBuster — попередити українські сайти та медіа про можливі підключення їхніх сайтів до серверів у росії та білорусі.

SpyBuster для macOS – програма від MacPaw для захисту від кіберзагроз

Захист персональних даних в умовах війни росії проти України та зростаючої кількості кібератак з боку росії, є дуже важливим. У рф з 2016 року служби безпеки можуть отримати доступ до будь-яких даних на російських серверах без ухвали суду.

SpyBuster – волонтерський проєкт команди Technological R&D MacPaw, створений піcля російського вторгнення в Україну. Команда розробила додаток, щоб допомогти українцям захистити свої дані від російських загроз під час війни, але вирішила масштабувати проєкт — тепер застосунок доступний у всьому світі.